Cupcakes σοκολάτα – μπανάνα, χωρίς βούτυρο!!!

  • Sharebar

Άργησα, αλλά ξανάρθα ;-) Αυτή τη φορά με ένα γλυκάκι πολύ νόστιμο! Φτιάχνεται με σοκολάτα και μπανάνα, αλλά για κάποιο λόγο η μπανάνα δεν «ακούγεται» πολύ… Για 12 cupcakes χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. κακάο (έβαλα το κλασικό της ΙΟΝ)
  • 1 κουταλάκι γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουταλάκι γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο (σχεδόν 1 ρακοπότηρο)
  • 120 γρ. ζεστό νερό
  • 40 γρ. γάλα (ότι γάλα θέλετε)
  • 1 βανίλια
  • 1 μεγάλη, ώριμη μπανάνα
  • Χαρτάκια ψησίματος για cupcakeς

Για την επικάλυψη:

  • 1 ποτήρι του νερού σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
  • Χρωματιστή τρούφα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό θέλετε να βάλετε για διακόσμηση

Ξεκινάμε :-))

Αφού έχουμε μαζέψει όλα μας τα υλικά για τα cupcakes και πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε το μείγμα, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς!

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά μας! Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα του αυγού. Στη συνέχεια λιώνουμε τη μπανάνα είτε με ένα πιρούνι ή μέσα στο μιξεράκι! Στο μπολ που βάζουμε τη λιωμένη μπανάνα, τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υγρά μας υλικά! Βάζουμε πρώτα το αυγό και το ανακατεύουμε με την μπανάνα. Μετά προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και το νερό (ελαφρώς ζεστό). Μετά το ανακάτεμα, βάζουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στέρεα και αρχίζουμε το καλό ανακάτεμα, κατά προτίμηση με το εργαλείο ζαχαροπλαστικής που απλώνουμε τη σαντιγί… Διαφορετικά με μια μεγάλη κουτάλα.

Μετά το καλό ανακάτεμα, βάζουμε τα χαρτάκια ψησίματος μέσα στο ταψάκι για τα cupcakes και με το εργαλείο για το παγωτό αρχίζουμε να βάζουμε το μείγμα μέσα. Φροντίζουμε να γεμίζουν κατά τα 2/3 περίπου, ώστε να έχουν χώρο για το φούσκωμα ;-) Τα βάζουμε στον φούρνο και μετά από 20 λεπτά… έτοιμα :-)

Μετά τα cupcakes περνάμε στην επικάλυψη, η οποία είναι και αυτή πανεύκολη και πεντανόστιμη!!!! Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συχνά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ακόμα και όταν έχει ήδη λιώσει. Έτσι καταφέρνουμε να γυαλίσει το μείγμα και να είναι όσο πιο ομογενοποιημένο γίνεται! Όταν είναι έτοιμο τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε ένα ένα τα cupcakes και κρατώντας το ανάποδα, το ακουμπάμε πάνω στην επικάλυψη (όπως είναι μέσα στο κατσαρολάκι), ώστε να κολλήσει πάνω του! Αν θέλουμε βάζουμε και διακοσμητικά, όπως τρούφα ή σοκολατάκια! Πάτα εδώ για να δεις πως γίνεται :-)

Και ζεστά αλλά και κρύα, είναι θεϊκά!! Το καλό με αυτά τα cupakes είναι ότι επειδή δεν έχουν καθόλου βούτυρο μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου για μέχρι και 6 ημέρες!!! Και είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα! Το αποτέλεσμα θα σας θυμίσει πολύ το σουφλέ σοκολάτας ;-)

Δοκιμάστε τα! Είναι γρήγορα, εύκολα και λιώνουν στο στόμα :-) Α! Η πρώτη φωτογραφία, αυτή με logo μου, είναι ευγενική χορηγία της φίλης μου Μαριάννας Παπαγιαννοπούλου ;-)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>