Cupcakes με γέμιση σοκολάτας και γλάσο!

  • Sharebar

Ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω cupcakes με γέμιση λαχταριστής, μαύρης σοκολάτας και γλάσο! Ε! Το έκανα :-) Και μπορώ να πω τώρα με σιγουριά, ότι η κουζίνα ορισμένες φορές μπορεί να είναι πολύ τρομακτική! Ειλικρινά, πολέμησα! Όταν τα τελείωσα, μέχρι και στο πάνω ντουλάπι της κουζίνας βρήκα γλάσο για καθάρισμα :-p Επιπλέον δύο πολύ χαριτωμένες φουσκαλίτσες κοσμούν δύο από τα δάχτυλά μου. Το ταψί καίει και η πετσέτα με εγκατέλειψε τελευταία στιγμή :-(

Τα υλικά για 20 cupcakes:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Αρκετή υπομονή

Τα υλικά για το γλάσο:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 βανίλια
  • Έτοιμα ζαχαρωτά και χρωματιστές πέρλες για διακόσμηση (προαιρετικό)
  • Μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικό)

Τα υλικά για τη σοκολατένια γέμιση:

  • 2 κούπες σοκολατένιες σταγόνες (μικρά μπιλάκια από μαύρα σοκολάτα)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος

Ξεκίνησα λοιπόν με τα cupcakes, βάζοντας τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά! Καταλαβαίνεις ότι το μείγμα είναι έτοιμο όταν έχει ασπρίσει και αφρατέψει αρκετά! Στη συνέχεια πρόσθεσα το βούτυρο (το είχα ήδη κόψει σε κύβους) και συνέχισα το χτύπημα με το μίξερ για λίγο ακόμα. Μετά πρόσθεσα το αλεύρι και συνέχισα με το χέρι να ανακατεύω το μείγμα. Έριξα και τη βανίλια με το μπέικιν πάουντερ και όταν ήταν έτοιμο το έβαλα μέσα στα χάρτινα φορμάκια στο ταψάκι για τα cupcakes (μπορείτε να το βρείτε ακόμη και στο super market). Εμένα με βολεύει πολύ το εργαλείο που βάζουμε και το παγωτό! Βοηθάει πολύ στο να μην χυθεί τι μείγμα δεξιά – αριστέρα!

Προθέρμανα το φούρνο στους 170 βαθμούς και τα έβαλα για ψήσιμο!!! Περίμενα να ψηθούν και τα έβγαλα από το φούρνο. Τα cupcakes πρέπει να μην είναι ζεστά όταν μπει το γλάσο.

Όταν λοιπόν τα έβγαλα από τον φούρνο ξεκίνησα με το γλάσο… Έβαλα τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Περίμενα να αρχίσει να κοχλάζει, χαμήλωσα τη φωτιά και το άφησα να σιγοβράσει για 3 λεπτά.

Την ίδια στιγμή έριξα τα ασπράδια στο μίξερ και το άνοιξα σε δυνατή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή η μαρέγκα. Όταν πέρασαν τα 3 λεπτά και το σιρόπι είχε βράσει καλά, το έριξα σιγά – σιγά στο μίξερ όσο αυτό δούλευε! Άφησα το μείγμα λίγο ακόμα να χτυπιέται μέχρι η κρέμα να στέκεται σταθερή και να μην πέφτει (ακόμη κι όταν αναποδογυρίσουμε)! Έβαλα τη μισή στο κορνέ και στην υπόλοιπη έριξα μαρμελάδα φράουλα και συνέχισα για λίγο το ανακάτεμα με το μίξερ!

Χμ… Ώρα για την σοκολατένια κόλαση! Για κόλαση, πολύ απλή διαδικασία… Έλιωσα σε μπεν μαρί τις σοκολατένιες σταγόνες με την κρέμα γάλακτος, και φρόντισα να μένει ζεστή σβήνοντας το μάτι της κουζίνας και αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω.

Και τώρα το πιο διασκεδαστικό μέρος της συνταγής!!! Το γέμισμα και η διακόσμηση! Με το γνωστό εργαλείο που αδειάζουμε το σημείο με τα κουκούτσια από το μήλο, άνοιξα τρύπες στα cupcakes μου!

Έριξα μέσα με ένα κουταλάκι τη σοκολάτα και από πάνω άπλωσα με το κορνέ, το γλάσο!

Κάποια cupcakes τα βούτηξα μέσα στη ζεστή σοκολάτα ώστε να γεμίσει η επιφάνειά τους! Πάνω έριξα τις πέρλες και τα ζαχαρωτά, και… έτοιμα!

Είναι πεντανόστιμα!!! Χαλάλι ο πανικός στην κουζίνα και το βουνό από τις κατσαρόλες και τα εργαλεία :-) Η εμφάνιση τους «σηκώνει» εξάσκηση και η διαδικασία μου άρεσε πολύ! Οπότε είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψω σύντομα, πάλι με cupcakes! Άλλωστε λένε, ότι ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος! Εν προκειμένω, στην κουζίνα μου :-)

31 σχόλια στο Cupcakes με γέμιση σοκολάτας και γλάσο!

    • Χαχαχα! Σ” ευχαριστώ πολύ Εμμανουέλα! Θα φτιάξω νε φέρω στη γιορτή μου σε λίγες μέρες, και θα δοκιμάσεις :-) Αυτό, για να μην έχεις παράπονο ότι δεν τρως!!! Να “σαι καλά :-)

  1. Ιφιγένεια είναι τέλεια!!Μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί!! Θα τα κάνω και εγώ!!
    Ναι , ναι …βρήκα το κουράγιο να αντιμετωπίσω την κουζίνα…ελπίζω να βγω αλώβητη!!
    Έχω μια ερώτηση…αν δεν θέλω να βάλω γλάσο, πως μπορώ να βάλω γέμιση σοκολάτα; Έχεις καμία καλή ιδέα;Προφανώς το γλάσο καμουφλάρει την τρυπούλα που έχεις ανοίξει με το εργαλείο για τα κουκούτσια, σωστά;

    • Σ” ευχαριστώ Χαρά για τα καλά σου λόγια :-) Μπορείς να βάλεις ζαχαρόπαστα (δες εδώ http://bit.ly/sHa5MA ) ή να βάλεις σταντιγί ή μους σοκολάτας! Αυτό θα είναι το επόμενό μου ;-) Επίσης μπορείς με ένα κουταλάκι να απλώσεις πάνω σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί…

      Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!

  2. για τηνν γεμισηη σοκολαταςς αν δεν εχω αυτο το εργαλειιο μπορω να ανοιξω τρυπα με καποιο διαφορετικο τροπο?

  3. Δεν λες ποση ωρα πρεπει να μεινουν τα κεκακια στον φουρνο !!
    Ετσι οταν τα εβγαλα ηταν σκληρα,καμενα και το χειροτερο δεν ηταν φουσκομενα.

    παρολα αυτα εγω η κουλα εβαλα τη λιωμενη σοκολατα πανω στο σημειο που δεν ειχε φουσκοσει και τα εκανα λιγο καλυτερα !!

    • Καλησπέρα Κούλα!

      Έχεις απόλυτο δίκιο, Παράλειψή μου! Δεν έχω σημειώσει τον χρόνο που χρειάζεται στον φούρνο. αν θυμάμαι καλά είναι περίπου 10 με 15 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο. Ελπίζω τη δεύτερη φορά που τα έφτιαξες να σου βγήκαν οκ ;-)

      Σ” ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  4. Γεια σας!!!! Υπέροχη συνταγή!!! Σκέφτομαι να την κάνω για το hen’s party της κουμπάρας μου!!! :D
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα cupcakes! Αν τα κάνω την προηγούμενη μέρα και τα βάλω στο ψυγείο θα είναι εντάξει; δεν θα αλλοιωθεί η γεύση;
    Και το γλάσο από πάνω θα είναι στερεό και όχι ρευστό έτσι;

    Ευχαριστώ πολύ!!!

    • Καλησπέρα Μαρία!

      Φυσικά και μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο! Αλλά όπως κι εσύ σωστά κατάλαβες, θα αλλάξει λιγάκι η γεύση (ελάχιστα) και κυρίως θα αλλάξει η υφή στο κέικ και στο γλάσο. Θα παραμείνει πάντως νόστιμο ;-)

      Σ” ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στο blog μου! Ελπίζω να σε ξαναδώ!

  5. πωπω!!!τελεια φαινονται!επαγγελματικη δουλεια!:-)μπραβο σου και σ’ευχαριστουμε για την τοσο αναλυτικη περιγραφη και τις φωτογραφιες!

  6. Τα εφτιαξα και ηταν τελεια!!!τοσο νοστιμα απο γευση και τοσο εντιποσιακα απο εικονα!!!Καντε την συνταγη ειναι φανταστικη!!!

    • Καλησπέρα Αριστέα!! Μόλις τώρα είδα το σχόλιό σου :) Μήνες μετά! ΤΟ κορνέ το είχα αγοράσει από το cook shop στο Ηράκλειο! Πιστεύω να το έχουν και στις άλλες πόλεις…! Ευχαριστώ πολύ!

Γράψτε απάντηση στο ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>