Γλειφιτζούρια με χρώμα!

  • Sharebar

Χρωματιστά γλειφιτζούρια! Το έκανα κι αυτό :-) Τη συνταγή τη βρήκα από τη σελίδα της εκπομπής του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκιές Αλχημείες»! Είναι πανεύκολη και τα γλειφιτζούρια βγήκαν πεντανόστιμα!!! Τα υλικά είναι απλά:

  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. γλυκόζη
  • 200 γραμ. νερό
  • 1 βανίλια (προαιρετικό)
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
  • χρωματιστές πέρλες ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό), και
  • ξύλινα στικάκια (πήρα αυτά που φτιάχνουν τα σουβλάκια και έκοψα τη μυτερή τους πλευρά)

Έβαλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και τη βανίλια στην κατσαρόλα για να βράσουν. Είναι σημαντικό να μην ανακατέψετε καθόλου το μείγμα! Όταν βράσει καλά έκανα αρκετές δοκιμές για να δω εάν η καραμέλα είναι έτοιμη! Σ” ένα ποτήρι νερό έριχνα με ένα μικρό κουταλάκι λίγο από το σιρόπι. Όταν έβλεπα ότι διαλυόταν συνέχιζα με το βράσιμο.

Όταν η καραμέλα κρυστάλλιασε μέσα στο νερό, ήταν έτοιμη :-) Το κατέβασα από τη φωτιά και το άφησα για 1 λεπτό να ηρεμήσει.

Τοποθέτησα σε δροσερή επιφάνεια (πάνω στον πάγκο της κουζίνας) λαδόκολες και στη συνέχεια με μια κουτάλα έριχνα πάνω την καραμέλα! Αμέσως μετά έβαλα ένα ένα τα ξυλάκια και τα στριφογυρνούσα μέσα στην καραμέλα για να κολλήσουν καλά! Καλό είναι να βάζετε αμέσως το ξυλάκι για να μην προλάβει να κρυώσει.

Σε ότι αφορά το χρώμα, επειδή εγώ χρησιμοποιώ πάστα χρώματος, τη διάλυσα μέσα σε νερό και την έριξα κατευθείαν πάνω στο γλειφιτζούρι όσο ήταν ζεστό! Καλύτερα βέβαια είναι το χρώμα να μπει μαζί με το μείγμα στην κατσαρόλα. Όμως επειδή ήταν πάστα και δεν ήξερα τι θα συμβεί (συνήθως μπαίνει ρευστό χρώμα), προτίμησα να το ρίξω μετά. Και το αποτέλεσμα δεν με αδίκησε ;-)

Έριξα και από πάνω λίγες χρωματιστές πέρλες ζαχαροπλαστικής και περίμενα να στεγνώσουν! Στην αρχή φοβήθηκα μήπως και το χρώμα ξεβάψει μέσα στο στόμα, αλλά όλα μια χαρά! Ίσα ίσα που και το γλειφιτζούρι είχε και ένα όμορφο χρωματικό αποτέλεσμα!

Δοκιμάστε το! Είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό! Ειδικά εάν έχετε παιδάκια!!! Θα ξετρελαθούν :-) Και θα ξέρετε ότι είναι από τα χεράκια σας ;-) Καλή επιτυχία!!!

 

34 σχόλια στο Γλειφιτζούρια με χρώμα!

  1. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ………………………. :-) !!!

  2. Θα τα δοκιμασω κι εγω!!!!Σημερα πηρα και τη γλυκοζη που μου ελειπε…για να δουμε θα πετυχουνε τα γλυφιτζουρια-εμπνευση?

  3. Κατι που ξεχασα! Αν παρουμε γλυκοζη σε σκόνη μηπως ξερεις τι διαφορα εχει και ποσα γραμμαρια χρειαζομαστε? γιατι εγω βρηκα μονο σκονη εσυ αν βλεπω καλα την εχεις σε υγρη μορφη???

    • Τώρα είσα Μαριάννα το σχόλιό σου! Δεν ξέρω για την γλυκόζη σε σκόνη… Εγώ μόνο σε υγρή μορφή έχω χρησιμοποιήσει… Πάντως μου κάνει εντύπωση που βρήκες μόνο σε σκόνη. Σχεδόν σε όλα τα super market πουλάνε σε βαζάκι, σε υγρή μορφή! Και στου Χαλκιαδάκη βρίσκω και στον Μαρινόπουλο. Δοκίμασες εκεί;

  4. ta exo kani ki ego 2 fores kai eno itan panemorfa den petuxan
    den ksekolousan apo ti ladokola kai ta evraksa gia na ti vgalo kai psilomalakosan.”
    epita ta evala se potirakia sto psigeio gia na sfiksoun kai marathikan!!!!ase pou otan ta tros den ine poli sklira ala psilomastixota.thelo na ta petyxo ine toso omorfa!!!ti lathos kano?

  5. τα έφτιαξα μόλις πριν απο λίγο. Όλα καλα ήταν μεχρι…τα πρώτα 2 γλειφιντζούρια…..το σιρόπι παρόλο που το έβγαλα απο το μάτι συνέχιζε να βράζει με αποτέλεσμα να γίνει καφέ και να αλλοιωθεί η γεύση του…..έτσι πρόλαβα μόνο 2 να φτιάξω και να βγουν όμορφα…..τι λάθος έκανα???? Εχει κανένας κάποια συμβουλη??

    • Καλησπέρα Βανέσσα!

      Ίσως το άφησες να πολυβράσει… Αυτό θέλει με το που το δοκιμάσεις μέσα σε νερό και βλέπεις να κρυσταλλώνει, να το βγάλεις και γρήγορα γρήγορα να το ρίχνεις με την κουτάλα στη λαδόκολλα… Μη στεναχωριέσαι όμως! Ήταν η πρώτη φορά :) Την επόμενη θα βγουν καλύτερα!!! Είμαι σίγουρη!

      Φιλιά πολλά!

    • Καλημέρα Νατάσα και καλή εβδομάδα!

      Χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρεις σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστική και σε μεγάλα super markets ;)

      Σ” ευχαριστώ πολύ για την «επίσκεψή» σου ;)

  6. Καλησπερα και απο εμενα..φαινονται πολυ ωραια!!!δεν εχω ξαναφτιαξει θα δοκιμασω στα γενεθλια του γιου μου,σκεφτηκα για το σχημα να χρησιμοποιησω τα μεταλικα αστερακια των χριστουγενων..Λεσ να πετυχει η θα σπασει?επισης θελω να χρησιμοποιησω καραμελοπαστα..καποια συμβουλη?περιτο να σας πω οτι ειναι 12 το βραδυ και ειμαι ετοιμη να κανω την πρωτη μου δοκιμη..ευχαριστω προκαταβολικα!

    • Καλησπέρα Εύα!

      Μόλις τώρα είδα το email σου! Έχει περάσει καιρός από τότε… Τελικά πως σου βγήκαν? Ελπίζω νόστιμα!

      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  7. Καλημέρα … ειναι υπεροχα τα γλειφιτζουρια σου αλλα θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία σε παρακαλω…. επειδη την Κυριακη εχω υποσχεθεί στον ξαδερφό μου που βαφτίζει την πρωτότοκη του 100 τεμ και εφτιαξα περίπου 30 χτες είδα πως μετα απο λίγες ωρες και ενω τα ειχα συσκευασει μου μαλακωσαν και απλωσαν …. και ενω είχα κανει το τεστ με το ποτηρι και κρυσταλλωνε η καραμελα ….πιστευεις πως κατι δεν κανω καλα? εσενα ειναι τοσο μαλακά? αν ειναι ετσι η συνταγη οκ αλλα αν κατι δεν κανω καλα να το λυσω …και παι καλημερα !!!!!

    • Καλησπέρα!!

      Δυστυχώς άργησα να δω το email σου :-( Ελπίζω να πήγαν όλα καλά με τη βάπτιση! Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ να «απλώσουν»… Μήπως δεν έβρασε αρκετά το μείγμα;; Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί δεν το έχω συναντήσει ποτέ…

  8. Μπορεί κάποια που γνωρίζει να μου πει πόσο καιρό διατηρούνται,γιατί μου άρεσαν πάρα πολύ και επειδή θα γίνω νονά, θα ήθελα να τα φιάξω για μπομπονιέρα για τα παιδάκια αλλά δεν θα προλάβω να τα φτιάξω τελευταία στιγμή.

    • Καλησπέρα Μαρία!

      Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τύχει ποτέ να τα φτιάξω και να μείνουν παραπάνω από 2 με 3 μέρες… Όμως λογικά δεν χαλάνε. Δεν περιέχουν κάποιο υλικό που αλλοιώνεται… Αλλά για καλό και για κακό, φτιάξε μια δόση και άσε την μερικές μέρες να δεις πως θα πάει…

      Σ” ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  9. τα γλυφιτζουρια είναι τέλεια μόνο που κολλάνε όταν τα τυλίγω και δεν ξεκολάει εύκολα τη μεμβράνη .τί να κάνω?

    • Καλησπέρα Άννα!

      Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προμηθευτείς ένα ειδικό σπρέι για γλειφιτζούρια, που τα βοηθάει να μην κολλάνε ;-)

      Σ” ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  10. Καλησπέρα κορίτσια! Επειδή μπήκα και εγώ στο κλάμπ των γλειφιτζουρίων, έχω να πω τα εξής: Υγρά χρώμματα βρίσκουμε και στον ΑΒ, έχει τρία στην συσκευασία, με 2,32 ευρώ και είναι κόκκινο, κίτρινο, μπλέ, που σημαίνει ή τα κάνουμε ένα από αυτά τα χρώμματα ή κάνουμε μείξεις και βγάζουμε και πράσινα, πορτοκαλί, μώβ κ.λ.π., επίσης βρήκα θερμόμετρο με περίπου 5ευρώ και είναι πολύ πιο εύκολο για να βρεις την θερμοκρασία των 147 -150οC. Εγώ προσπαθώ να τους δώσω λίγο άρωμα και σχήμα, έβαλα βανίλια και 1 ξύλο κανέλα αλλά μου κολλάνε λίγο δεν είναι όπως όταν τα έκανα σκέτα!;

  11. καλημερα!αν και απο εμφανιση μου εγιναν φανταστικα στην υφη τους ομως κατι δεν πηγε καλα!ειναι ψιλομαστιχοτα.τα εβαλα για λιγο στο ψυγειο…τελεια!μετα απο λιγη ωρα παλι μαλακωσαν!τι δεν πηγε καλα?μηπως ηθελε παραπανω βρασιμο?ευχαριστω!

    • Γεια σου Σοφία! Ίσως αυτό που λες… Ότι δηλαδή δεν τα έβρασες αρκετά. Δεν μπορώ να καταλάβω :-( Δεν μου έχει συμβεί ποτέ… Το καλό βέβαια είναι ότι σου άρεσαν πολύ :-) Μια δεύτερη φορά θα σε βιηθήσει να καταλάβεις τι πήγε στραβά ;-)

      Σ” ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου στο blog και για τα καλά σου λόγια!

    • Αννούλα, ο αριθμός των τεμαχίων αλλάζει ανάλογα το μέγεθος της κουτάλας που θα χρησιμοποιήσεις για να βάλεις το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα… Εμένα με μια κοινή κουτάλα μου βγήκαν περίπου 15 τεμάχια.

      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  12. Πίνγκμπακ: “From the Kitchen to the Balcony” | Purple Lollipops with Colored Sugar Sprinkles | technololitadotcom

  13. Πίνγκμπακ: Springtime | Blossomed Lollies | technololitadotcom

Γράψτε απάντηση στο Ζωή Λάμπρου Ελκάντε Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>