Μπισκότα με ζαχαρόπαστα για πάρτι γενεθλίων!

  • Sharebar

Γεια σας!!! Σήμερα ζύμωσα και στόλισα πεντανόστιμα μπισκότα με ζαχαρόπαστα σε σχήμα μικρής πατούσας :-) Είναι για το πάρτι γενεθλίων της μικρής Αγάπης στην πανέμορφη Ζάκυνθο! Η συνταγή για τα μπισκότα είναι η παρακάτω:

  • 180 γραμ. βούτυρο (η κλασική πλάκα στο χρυσό χαρτάκι)
  • 410 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ολόκληρα αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • Περίπου 7 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλατάκι
  • 1 βανίλια για τη γεύση
  • Και αρκετή δόση αγάπης!

Σημειώστε ότι η παραπάνω συνταγή κάνει τα μπισκότα λιγάκι σκληρά, όμως αυτό είναι σημαντικό για να μπορέσει η ζαχαρόπαστα να «κάτσει» καλά πάνω στο μπισκότο και να μην αφήνει ψίχουλα. Επίσης είναι ανθεκτικά στη μεταφορά! Ότι πρέπει για να φτάσουν άθικτα στη Ζάκυνθο ;-)

Η συνταγή για τη ζαχαρόπαστα, την οποία δανείστηκα από το υπέροχο site www.sintagespareas.gr , έχει ως εξής:

  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 20 γραμ. ζελατίνη (εγώ έβαλα 12 φύλλα ζελατίνης)
  • 1 κουταλιά βρώσιμη γλυκερίνη
  • 1/4 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 3 βανίλιες για άρωμα

Η διαδικασία είναι απλή αλλά λιγάκι χρονοβόρα… Στην αρχή ανακάτεψα καλά την άχνη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, μέχρι να πάρουν μια ομοιόμορφη όψη όπως στην παρακάτω φωτογραφία:

Στη συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά (ολόκληρα + κρόκους) και ανακάτεψα καλά! Μόλις αισθάνθηκα ότι το μείγμα έχει δέσει, πρόσθεσα λίγο λίγο το αλεύρι, καθώς και το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια!

Κι εκεί άρχισε το καλό ζύμωμα! Εμπρός καλά μου χεράκια!!! Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή όσο πρέπει ώστε να ζυμώνεται ομοιόμορφα και να μην κολλάει στην επιφάνεια που την ζυμώνουμε!

Όταν λοιπόν έφτασα στο στάδιο που η ζύμη μου ήταν έτοιμη, άρχισα να πλάθω τα μπισκοτάκια μου, πάντα με τη βοήθεια του ξύλου μου (θεϊκό εργαλείο!) και του κουπάτ (φόρμα για μπισκότα)! Είχα ήδη ανοίξει τον φούρνο στις αντιστάσεις και στους 160 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Τοποθέτησα και το ταψί με μια λαδόκολλα πάνω, και σιγά σιγά άρχισα να το γεμίζω με τα γλυκά πατουσάκια!

Αφού γέμισα το ταψί μου, το έβαλα στο φούρνο! Η μυρωδιά που αφήνει το μπισκότο όσο ψήνεται, είναι πραγματικά μαγική! Πάντα έχει να μας θυμίζει όμορφες στιγμές και φυσικά πάντα μας ανοίγει την όρεξη :-)

Μετά το ψήσιμο, πέρασα στη ζαχαρόπαστα… Πραγματικά είναι πολύ πιο απλό απ” όσο φαίνεται! Και πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ανταμοίψει ;-) Λοιπόν. Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζελατίνη. Το ανακάτεψα καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και στη συνέχεια τοποθέτησα τη γλυκόζη, τη γλυκερίνη και τις βανίλιες! Ανακάτεψα καλά καλά και μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το κατέβασα από το μάτι!

Από πριν είχα βάλει το 1/2 της άχνης ζάχαρης μέσα σε πυρέξ και με το κουτάλι έχω ανοίξει μια τρυπούλα στη μέση της ζάχαρης για να βάλω το μείγμα από το κατσαρολάκι!

Αμέσως άρχισα να το ανακατεύω με το κουτάλι (θυμηθείτε ότι το μείγμα καίει ακόμη) και στη συνέχεια άρχισα να το πλάθω με τα χέρια μου, προσθέτοντας και το υπόλοιπο 1/2 της άχνης! Το μείγμα σιγά σιγά άρχισε να σκληραίνει και να παίρνει μορφή ζύμης! Στο τέλος (ύστερα από αρκετή ώρα δυνατό ζύμωμα), η ζαχαρόπαστα έγινε ένα συμπαγές ζυμαράκι! Να θυμάστε ότι η ζαχαρόπαστα θέλει πολύ και ζόρικο ζύμωμα! Μη δειλιάσετε εάν στην αρχή τη δείτε να «σπάει» και να αφήνει παντού κομμάτια. Καθώς θα περνάει η ώρα, το ζυμάρι θα δένει και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει!

Από κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής είχα αγοράσει χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας (δίνει πιο ζωντανό χρώμα). Με μια οδοντογλυφίδα πρόσθεσα λιγάκι και καθώς το ζύμωνα για να φτάσει παντού το χρώμα, πρόσθετα όσο ήθελα για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα! Μην υπερβάλλετε από την αρχή με την ποσότητα! Θα εκπλαγείτε πόσο λιγάκι μόνο χρώμα είναι αρκετό να χρωματίσει ολόκληρη τη ζαχαρόπαστα!

Όταν το χρώμα έγινε ομοιόμορφο και η ζαχαρόπαστά μου ήταν έτοιμη, άρχισε το παιχνιδιάρικο και πιο διασκεδαστικό σημείο της διαδικασίας ;-) Άρχισα πάλι να πλάθω τη ζαχαρόπαστα όπως και τη ζύμη για τα μπισκότα και περνούσα από πάνω το κουπάτ με την πατούσα για να δώσω σχήμα! Μετά έβαζα λίγο νερό με τα δάχτυλά μου στο πίσω μέρος της πατουσίτσας και το κολλούσα πάνω στο μπισκότο! Μ” αυτό τον τρόπο η ζαχαρόπαστα κολλάει ;-) Τα μπισκότα μου με ζαχαρόπαστα είναι έτοιμα!!! Και είμαι πολύ υπερήφανη γι” αυτό!

Κι επειδή όλα σ” αυτή τη ζωή έχουν ένα τίμημα…

Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι! Εάν όμως δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να τα φτιάξετε μόνες / μόνοι σας, μπορείτε να παραγγείλετε σ” εμένα ;-) Αναλαμβάνω να φτιάξω μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα για τα γενέθλια των παιδιών σας, ή και τα δικά σας! Αν θέλετε πληροφορίες, θα βρείτε εδώ :-)

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή μας όρεξη!!! Μιαμ ;-)

15 σχόλια στο Μπισκότα με ζαχαρόπαστα για πάρτι γενεθλίων!

  1. Γεια στα χέρια σου κοπελια!!!! Είμαι από Αρχανες!!!! Ειναι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!
    Ηθελα να ρωτησω μόνο επειδη θα φτιάξω κανένα μπισκοτακι για τον μικρο μου τα Χριστουγεννα που μπορω να βρω πλαστικα Χριστουγεννιατικα κουπατ? Πουλας εσυ? Σ’ευχαριστωωωω!!!!!!!!!!

  2. Εχω δει σε ξενα βιντεο να κανουν υπεροχες κατασκευες με κορνε π.χ. τριανταφυλλα. τι υλικο χρησιμοποιουν?

    • Καλησπέρα Σοφία!

      Δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά υποθέτω ότι είναι είτε σαντιγί, είναι κάποια άλλη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ότι αφορά το σχήμα, σίγουρα πρόκειται για διάφορα μεταλλικά σχέδια που χαρίζουν διάφορα σχήματα στην κρέμα.

      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!!!

    • Καλησπέρα Μαρία!

      Αν θυμάμαι καλά, περίπου 25 με 30 τεμάχια! Αυτό βέβαια πάντα εξαρτάται από το μέγεθος του κουπάτ (φόρμας) και το πάχος του μπισκότου ;-)

      Σ” ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  3. Καλημέρα σας, θα ηθελα να μαθω η δοσολογια αυτη περιπου ποσα μπισκοτα βγαζει?
    Ευχαριστω!!

    • Αν θυμάμαι καλά, περίπου 25 με 30 τεμάχια! Αυτό βέβαια πάντα εξαρτάται από το μέγεθος του κουπάτ (φόρμας) και το πάχος του μπισκότου ;-)

  4. Καλημέρα και πολλά μπράβο για την σελίδα και τις δημιουργίες σου! Φτιάχνω καιρό τα μπισκότα σου αλλά έχω ένα θέμα. Αν βάλω την ζύμη στο ψυγείο για την επόμενη φορά δεν ανοίγει καλά. Τι εννοώ. Μαζεύει! Κόβω με τα κουπ πατ αλλά μέχρι να τα βάλω στον φούρνο έχουν συρρικνωθεί. Η ζύμη είναι σαν λάστιχο. Τι φταίει? Μήπως δεν μπαίνει ψυγείο???????
    Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!

    • Καλησπέρα Μίνα! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό… Γι” αυτό και φροντίζω να φτιάχνω τη δόση που χρειάζομαι ώστε να μην χρειαστεί αν τη βάλω στο ψυγείο. Και αν κάποιες φορές μου περισσέψει ζύμη, τότε κάνω μια πάστα φλώρα! Θα εκπλαγείς από το πόσο νόστιμη θα σου βγει ;-)

      Σ” ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>